Münsterland giro – 3 oktober 2015

IMG-20151003-WA0009
Het seizoen werd dit jaar wederom afgesloten in de Münsterland giro. Vrijdagavond vertrokken  Ingo, Bob en Ingeborg (nieuw in het team) met een enigszins uitgelopen planning naar het Duitse Münster, het land waar onze hoofdsponsor Nglaze vandaan komt. Nog net op tijd kwamen we erachter dat het hotel dat we geboekt hadden ergens anders lag, dus deze werd omgeboekt. Rond half elf kwamen we bij hotel Münnich aan. De volgende ochtend was de start om 9 uur in het oosten van Münster.
DSC_0907Na een goed ontbijt wordt er richting de start gefietst, waar we twintig minuten voor aanvang arriveren. Al zoekende naar het afhaalpunt voor de rugnummers wordt er door de organisatie verteld dat dit aan de andere kant van de stad is. Middels een telefoontje regelt de organisatie dat onze nummers klaar worden gelegd en rijden wij snel naar de inschrijving. We bevestigde de nummerbordjes met chip op de fiets, en de rugnummers werden achter in de zakjes gepropt. Snel vertrokken we weer terug naar de start, waar we het A peloton al tegen kwamen. Door de berm werd verder gefietst, en enkele seconden voor onze start waren we weer present. Het aftellen begon dan ook direct en we konden meteen van start.
IMG-20151003-WA0003Goed warm gereden dus, waarna we ons uitstekend voorin de groep konden handhaven. Het eerste en laatste uur is nagenoeg vlak, maar daartussen bevinden zich een aantal hellingen. Bob probeert diverse malen met een groepje weg te rijden, maar zonder succes. Ingeborg komt op lichte achterstand, nadat het peloton diverse malen breekt. Bob wachtte haar op en reed haar weer naar voren. De opeenvolging van hellingen zorgde er echter voor dat het later opnieuw brak. Na ongeveer zeventig kilometer komt Ingeborg in de tweede groep terecht.
IMG-20151004-WA0004Ingo en Bob konden zich goed blijven handhaven in de eerste groep en reden op het laatste klimmetje nog met zijn tweeën naar de gevormde kopgroep van vijf. Met zeven man bleven de twee een kilometer of vijftien voorop. Helaas werden ze weer teruggepakt. Nadien viel het ietwat stil en aten ze hun laatste PowerBar repen op.  Het draaide uit op een sprint. Bob werd hier 2e en Ingo 5e van de B groep. Overal resulteerde dat in een 149e en een 152e plaats.
IMG-20151004-WA0007Ingeborg kwam ongeveer vijf minuten later als 1e dame van de B groep over de finish als 3e dame onder de 28. Algemeen is ze 5e vrouw. Echter hadden we hier geen van alle rekening mee gehouden. Druk bezig met foto’s maken van onszelf hoorde Ingeborg ineens haar naam over de speaker. Onze fotosessie werd dus even onderbroken om naar het podium te racen.
DSC_0924Er werd nog genoten van onze welverdiende pasta en dronken een nog meer verdiend alcoholvrij biertje. Later zijn we nog langs een aantal standhouders gegaan, waar Ingo zich helemaal thuis voelde. Ook werd er inspiratie opgedaan voor 2016. Met een omweg reden we terug naar het hotel (lees een uur verder in plaats van een kwartier), waar we nog konden douchen.
IMG-20151003-WA0001Daarna zijn we terug gereden naar het centrum om de profs nog een paar keer voorbij te zien komen. Op advies van onze teamgenoten die helaas niet aanwezig konden zijn, hebben we een mega ijscoupe gegeten en onder het genot van een pizza evalueerden we de wedstrijd. Toen het eenmaal donker werd besloten we om weer huiswaarts te keren en het leuke weekend af te sluiten.
Met wederom een podiumplek van een van onze dames werd het succesvolle jaar afgesloten. Namens alle teamleden willen we de Frank, Michiel en Olaf bedanken voor de begeleiding van het team. Daarnaast willen we ARCADIS, Borghese, Dallacollina Cycling, DeRosa, Eurogard, GripGrab, Herzog, Powerbar, Pegasis, Rotor, Salice, SeederDeBoer, Vallei autoverhuur, Vermarc, Vittoria en natuurlijk onze hoofdsponsor Nglaze bedanken voor het mogelijk maken van dit team. Wij hebben genoten van 2015 en gaan ons best doen om van 2016 een net zo mooi jaar te maken!
11949385_490867481075891_1333517142442280729_n

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *