Seizoensevaluatie (1/3)

 IMG-20150410-WA0005
In drie delen wordt het seizoen van het Nglaze Granfondo Team Geëvalueerd. Hierin wordt terug gekeken naar het afgelopen seizoen en vooruitgeblikt naar het volgende seizoen. Vandaag in het eerste deel komen Charles, Emma en Nicolien aan bod.
 IMG-20150904-WA0030
Charles komt zelf uit Amerongen en is dit jaar nieuw in het team. Nadat hij er een tijdje tussenuit was, is hij momenteel weer erg fanatiek. Naast de granfondo’s rijdt hij twee keer per week trainingswedstrijden in Amersfoort, maar ook een wedstrijd als de Groeistad Klassieker. In granfondo’s als Saint-Tropez en de UWCT finale kende hij pech, maar in Keulen had hij een super dag. Daarin was hij 8e in zijn categorie en 51e algemeen. Ondanks deze topprestatie vond hij hij de Fausto Coppi het mooiste. De combinatie van een reis en verblijf in de omgeving van Cuneo (en later Trento), maakte de week uniek. Voor volgend jaar weet hij nog niet welke granfondo’s hij wil rijden, maar duidelijk is hij wel: “Ik wil graag het onbekende verkennen, evenveel genieten en toch net iets beter presteren.”
IMG-20150615-WA0000
2015 is ook het eerste seizoen bij het Nglaze Granfondo Team voor Emma. Met podiumplaatsen tijdens diverse zware granfondo’s zorgde dit voor een succesvol jaar. Het begon voor Emma met een eerste plaats (in haar categorie) in Saint-Tropez. Samen met de Charly Gaul en de Trois Ballons was dat een van haar favoriete tochten. In de laatstgenoemde granfondo behaalde ze tevens het podium en ook in de Marmotte was dit het geval. Met dat laatste resultaat was het meest tevreden. Zelf genoot Emma het meest van de entourage om de granfondo’s heen: “Trainen met het team, veel gezelligheid en het afzien.” In 2016 zou Emma graag de Giro Sardegna, Transalp en andere mooie tochten rijden met een leuk en inspirerend team.
Calpe 05 - Nico
Nicolien is, net als de andere twee, nieuw in het team dit jaar. Dat er talent in haar schuilt bleek direct. Na haar podiumplek als gastrijdster in de Münsterland in 2014, won ze bij haar debuut voor het Nglaze Granfondo Team direct in Dubai. “Het was vrij bizar om over snelwegen door de woestijn te fietsen, maar het was vooral leuk vanwege de winst en de gezellige trip met de teamgenoten. Ik wist gelijk dat het een mooi jaar zou worden.” Haar mooiste Granfondo was echter de Granfondo New York. Dit kwam door de start op de  George Washington Bridge, maar ook vanwege de de route langs de Hudson en de verrassend mooie en groene omgeving. Haar seizoen sloot ze af met een fantastische derde plek tijdens de UWCT finale in Aalborg. Voor 2016 weet ze nog niet welke granfondo’s ze wil gaan rijden. Wel wil ze haar trend van 2015 voortzetten met goede resultaten tijdens een gevarieerd programma van mooie granfondo’s.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *