Seizoensevaluatie (2/3)

 IMAG0170
In drie delen wordt het seizoen van het Nglaze Granfondo Team Geëvalueerd. Hierin wordt terug gekeken naar het afgelopen seizoen en vooruitgeblikt naar het volgende seizoen. Vandaag in het tweede deel komen Giel, Ingo en Pjotr aan bod.
 11986948_491386654357307_2919620381775784234_n
2015 was Giel zijn eerste jaar voor het Nglaze Granfondo Team. Al sneel bleek dat hij zich graag bezig houdt met ‘The rules’  van Velominati. Ook rijdt hij graag in de bus van Vallei Autoverhuur. De mooiste herinnering is voor hem moeilijk te beschrijven. De finish van Saint Tropez, de afdaling van de Croix-de-Fer tijdens de Marmotte en de start van de Granfondo New York worden genoemd. Tijdens laatstgenoemde Granfondo behaalt hij zijn beste resultaat: 99e. ‘Top 100, mede dankzij twee dopingzondaars.’ Hij kan er zelf om lachen, zoals hij vrijwel altijd doet als het over wielrennen gaat. Daarnaast was hij ook erg tevreden met de 74e plek op het wk. In 2016 zou hij graag de Giro Sardegna, Fausto Coppi en Transalp rijden. Hij heeft er echter vooral zin in om weer met het team op pad te gaan.
 sportograf-68428753
Ingo heeft in 2015 drie continenten aangedaan voor zijn granfondo’s. Hij begon in de woestijn van Dubai, waar hij in een massasprint zijn beste resultaat behaalde. Ook reed hij de Granfondo New York, waar hij op Bear Mountain weg reed uit de achtervolgende groep. Helaas kreeg hij later te maken met kramp. Desondanks vond Ingo het een hele mooie tocht met pittige klimmetjes langs de Hudson. De Fausto Coppi vond hij echter de mooiste granfondo, met de Colle della Fauniera als scherprechter. “Het was een hele leuke week met drie lange ritten boven de 30 graden.” Aldus Ingo. Voor 2016 weet hij niet precies wat hij wil rijden, maar hij heeft wel veel inspiratie. Zo worden onder andere de Viking Tour en de Douro Granfondo genoemd. Wel is zijn doel duidelijk: “Ik ga proberen het beste uit mezelf te halen, me te verbeteren. Maar ik wil ook genieten en wie weet een mooie uitslag rijden.”
 IMG_20150517_125201246
Pjotr heeft dit jaar zijn granfondo’s specifiek uitgezocht. Zo koos hij ervoor om zijn seizoen te starten in ‘The Big Apple’, voor hem direct de mooiste herinnering van het jaar. “Het was niet zozeer de granfondo, die boven verwachting pittig was. Ik wilde al een tijdje met Ingo naar New York en nu konden we het combineren met een granfondo. Hoogtepunt vond ik om met het team door de stad te crossen.” Ook reed hij samen met Ingo de Grand Raid op de mountainbike, volgens Pjotr een van de zwaarste marathons in een fantastische omgeving. In 2016 zou hij het liefst granfondo’s rijden die hij nog nooit eerder heeft gereden en dat combineren met mooie momenten met het team.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *