Seizoensevaluatie (3/3)

IMG-20150220-WA0015
In drie delen wordt het seizoen van het Nglaze Granfondo Team Geëvalueerd. Hierin wordt terug gekeken naar het afgelopen seizoen en vooruitgeblikt naar het volgende seizoen. Vandaag in het laatste deel worden de seizoen van Bob, Boy en Zeger geëvalueerd.
Bob reed dit jaar zijn eerste granfondo ooit, direct voor het Nglaze Granfondo Team. Als wedstrijdrenner was het even wennen. Zo bleek in Saint Tropez, waar hij problemen had met de verzorging. Hij vindt het lastig om zijn mooiste herinnering te benoemen. “Ik vond het prachtig om in de finale van Etalle La Espace solo weg te rijden, maar ook het afzien in de hitte gedurende de Marmotte en de inhaalrace tijdens de 3 Ballons zijn me bijgebleven.” In die laatste Granfondo behaalde hij zijn beste resultaat door vijfde algemeen te worden. De mooiste Granfondo vond hij echter de Fausto Coppi. Het weer was uitstekend, het parcours vond hij adembenemend en de organisatie goed. In 2016 wil hij granfondo’s rijden in de Pyreneeën en de Dolomieten. Door meer rust te nemen tijdens het seizoen hoopt hij constanter te presteren.
IMG-20150714-WA0026 (1)
Boy rijdt al een aantal jaar granfondo’s, maar dit is zijn eerste jaar voor het Nglaze Granfondo Team. Hij debuteerde in Saint Tropez, waar hij zijn beste resultaat behaalde door negende in zijn categorie te worden. Ook Boy vond de Fausto Coppi het mooiste. “Ondanks de slechte conditie heb ik veel om me heen kunnen kijken en genoten van de Italiaanse sfeer.” Samen met Bob, Charles en Ingo heeft hij erg genoten van de week met daarin afwisseling tussen inspanning en ontspanning. Als afsluiter van de week wist hij nog keurig 69e te worden in de Charly Gaul. Volgend jaar zou hij graag het niveau halen van twee jaar geleden. De vorm die hij toen had, wil hij graag nog een keer laten zien in onder andere de Granfondo Firenze De Rosa.
IMG-20150214-WA0005
Zeger begon dit jaar zijn tweede seizoen voor het team in Dubai. Geen slechte keus, want hij werd direct tweede in zijn categorie en zesde algemeen. Zijn beste herinnering had een paar weken daarvoor al plaats gevonden. Zo vond hij het heel erg leuk om met het team in Calpe goed te trainen om vervolgens achteraf met zijn allen aan tafel te zitten en grappen te maken. Zijn mooiste Granfondo was de Trois Ballons, waar hij ondanks pech heeft genoten van een mooi parcours. Het volgende seizoen wil hij de Marmotte rijden of een meerdaagse als de Viking Tour rijden. Voor Zeger is er echter iets belangrijker: “Ik zou in 2016 plezier willen houden in de prachtige wielersport.”

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *