Sponsordag Nglaze Granfondo Team – 13 september 2015

COxfg2DWwAANyqP.jpg large
Vroeg uit bed en vandaag op naar ’t Limburgse land voor de eerste “grote” sponsordag van Nglaze Granfondo Team. Vooraf waren de sponsoren gevraagd om aan te geven welke route ze wilde rijden. Er kon worden gekozen uit 3 routes: route 1 met wat minder klimmetjes met 77km voor de “beginner”, route 2 met redelijk wat klimmetjes en 120km voor de langere duur en route 3 met genoeg hoogte meters en 80km voor de wielen. De meesten van de sponsoren kozen voor route 1 en enkelen voor route 3.
12019752_494009537428352_8590737283886094868_nWe kwamen al vroeg aan bij het AmstelGoldRace Xperience Centre, waar we genoten van de goede ontvangst met een lekker bakje koffie en de altijd heerlijke Limburgse vlaai. Dat was het wachten op de sponsoren en de rest van het team meer dan waard. Langzaam druppelde de gasten binnen en maakten we onderling op een leuke spontane manier kennis. Je bemerkte de gezonde spanning van het feit dat het merendeel van de gasten nog niet kennis hadden gemaakt met de Limburgse heuvels. Dit bracht een enigszins onrustig gevoel met zich mee. We spraken af dat het een gezellig en veilig evenement moest zijn onder het motto: samen uit, samen thuis.
IMG-20150913-WA0001Met 7 mensen van Nglaze, 3 mensen van Seederdeboer en 7 teamleden namen we de beslissing om gezellig als complete groep te starten. Indien nodig zou er eventueel worden opgesplitst. Gelijk bij vertrek in het centrum van Valkenburg konden de kuiten even worden getest op de pittige Cauberg. Langzaam omhoog peddelend werd duidelijk wat klimmen nou daadwerkelijk inhoudt, en dat de verschillen in de groep wellicht wat groot waren.
IMG-20150913-WA0002Ettelijke kilometers verder bleek dus dat het toch beter was om de groep op te splitsen en zijn we met een route 1 groep en route 3 groep verder gegaan. Route 1 bleek al snel een over veel paden door veel dorpen leidende onrustige route. Dat de route enorm goed uitgepeild is, is een pluspunt. Een beetje nadelig is dat je constant door dorpen moest met stoplichten, rotondes e.d., zodat je niet lekker in je ritme kon komen. Zodoende besloten we na een kilometer of 45 dat het genoeg was en keerden we richting Valkenburg. Daar genoten we van een goed kop koffie en, wederom, een lekker stukje Limburgse vlaai.
IMG-20150913-WA0003De groep van route 3 keerden een uurtje of anderhalf later terug en hadden wel de gelouterde klimmen waar onder andere de Eyserbosweg, Bemelerberg en Keutenberg waren bedwongen. Totaal hebben ze zo’n 80km gereden. Best pittig en dus ook heel knap van de rijders waarvoor het de eerste keer was dat ze daar reden. Enthousiast en voldaan begonnen we aan het pasta-buffet waar de wielerverhalen en vragen over allerlei wielermomenten werden besproken. Hierbij bleek hoe aangenaam het is om goede sponsoren te hebben. Ook bleek dat het leuk is om zo’n dag gezamenlijk te regelen. Leuke ideeën werden besproken voor een eventueel volgend evenement en grappend over elkaars wielerkwaliteiten namen we afscheid. Ieder ging op huis aan.
Als mede-organisator van het team en als contactpersoon voor onze sponsoren wil ik mij hierbij richten tot onze sponsoren. Ik wil hen kenbaar maken hoe dankbaar we hen zijn voor de leuke samenwerking. Ook vind ik de spontaniteit bijzonder, die we elke keer weer opnieuw ervaren wanneer we met het team en sponsoren samen zijn. Ten slotte prijzen we onszelf gelukkig met het feit dat jullie het voor ons mogelijk maken om een super mooi seizoen te hebben mogen ervaren en dat u onze fantastische sport een warm hart toedraagt.
Daarom nogmaals: DANK!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *